Εγγραφή σε WRO 2017

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=»8120″ alignment=»center» img_size=»full»][vc_column_text]

Γνωριμία με την World Robot Olympiad

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής (World Robot Olympiad) είναι ένα εξόχως σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Ο WRO συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δύσκολους και δημιουργικούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συγκροτoύν ομάδες των δύο ή τριών παιδιών.  Οι ομάδες που συμμετέχουν καλούνται να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ που είτε θα χρησιμοποιείται σε δοκιμασίες πίστας (Regular κατηγορία), είτε θα προσομοιώνει ένα επιστημονικό σχετικό με τη φετινή θεματολογία της αειφόρου ανάπτυξης (Open κατηγορία).

 

Κατηγορίες/επίπεδα του διαγωνισμού
Η Ολυμπιάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής έχει 4 κατηγορίες/επίπεδα.

  1. Κανονική (Rgular) κατηγορία
  2. Ανοικτή (Open) κατηγορία
  3. Ποδόσφαιρο WRO (WRO Football)
  4. Advanced Robotics Challenge

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής (WRO) πραγματοποιείται χωριστά για τρία ηλικιακά επίπεδα (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) στις κατηγορίες Regular & Open. Η κάθε κατηγορία/ηλικιακό επίπεδο διαγωνίζεται σε δικό της πρόβλημα και πίστα διαγωνισμού με διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας ανάλογα με την ηλικία.[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]

Ξεκινήστε την εγγραφή των ομάδων σας!

[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]

  1. Οι εκπαιδευτικοί, ως προπονητές των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, έχουν δικαίωμα να σχηματίσουν όσες ομάδες επιθυμούν.
  2. Ο δρόμος για την Ολυμπιάδα ξεκινά από τις περιφέρειες, με τη συμμετοχή των ομάδων στους περιφερειακούς προκριματικούς. Η κάθε περιφέρεια θα πραγματοποιήσει περιφερειακό προκριματικό διαγωνισμό σε διαφορετική ημερομηνία.  Οι προπονητές καλούνται να συμβουλευτούν την ημερομηνία διεξαγωγής του προκριματικού της περιφέρειάς τους προκειμένου να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής εγκαίρως (δηλαδή πριν από τους περιφερειακούς).
  3. Η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής των ομάδων είναι η 31/5/2017 – ωστόσο, σας προσκαλούμε να συμπληρώσετε τη δήλωση το νωρίτερο δυνατόν, προκειμένου να μας βοηθήσετε να διοργανώσουμε το διαγωνισμό με το βέλτιστο δυνατό τρόπο.
  4. Επισημαίνουμε ότι η φόρμα συμμετοχής είναι πλήρως επεξεργάσιμη, επομένως μπορείτε να διορθώσετε τα στοιχεία που δηλώνετε ανά πάσα στιγμή.

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!