Our Blog

Στο βάθρο των νικητών με το ασημένιο μετάλλιο οι RoboSpecialists, κατηγορία ποδοσφαίρου, στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής!

  • Standard
  • 0

Άθλος κυριολεκτικά για τη χώρα μας, με το 1ο ολυμπιακό μετάλλιο και μάλιστα αργυρό, στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, κατηγορία ποδοσφαίρου με ρομπότ, κατέκτησε η ελληνική αποστολή του WRO Hellas. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα RoboSpecialists από το  1ο ΓΕΛ Ξάνθης, υπέκυψαν στον τελικό με σκορ 3-5 από τη Μαλαισιανή ομάδα, ενώ στο ημίχρονο έχαναν 1-4.

Νωρίτερα το πρωί στη φάση νοκ άουτ 16 και στους προημιτελικούς, απέκλεισαν ομάδες από τις Φιλιππίνες με σκορ 3-2 και 3-1 αντίστοιχα, ενώ στους ημιτελικούς συνέτριψαν ομάδα από το Χονγκ Κόνγκ με το εκπληκτικό 11-1…

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και μπράβο στα παιδιά και στον coach καθηγητή τους Θ. Μπαλαφούτη γι αυτή την εκπληκτική εμφάνιση με αντιπάλους ασιατικές ομάδες, με παράδοση στη ρομποτική. Στη φωτό απεικονίζονται οι πρωταγωνιστές με τον Πρόεδρο WRO Hellas και εθνικό διοργανωτή των διαγωνισμών ρομποτικής στη χώρα μας.

xanthi

Στους τελικούς (φάση των 16) είχε προκριθεί και η ομάδα Los MessAngeles Stars από τη Λάρισα η οποία όμως αποκλείστηκε από μαλαισιανή ομάδα. Αμφότερες οι ομάδες είχαν προκριθεί πρώτες στους ομίλους τους (Γκρουπ 5 και 14) την 1η μέρα των προκριματικών. Αναλυτικά η πορεία των ελληνικών ομάδων, στην κατηγορία ποδοσφαίρου.

Οι ελληνικές επιτυχίες όμως έχουν συνέχεια. Έτσι με ένα πλασάρισμα στην 8η θέση, όπως και την 1η ημέρα, η ομάδα Starbots του δημοτικού της Λεοντείου Ν. Σμύρνης, κατέλαβε τη 12η θέση, ανάμεσα σε 74 συνολικά ομάδες στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής!
Στα προκριματικά η ατυχία απέτρεψε την ομάδα από το δημοτικό Κάτω Καστριτσίου της Αχαΐας, να προχωρήσει στον τελικό, αφού ο έντονος φωτισμός της αίθουσας εμπόδισε το ρομποτάκι τους να εκτελέσει σωστά την πρόκληση. Δείτε την πορεία των ελληνικών ομάδων, στην κατηγορία δημοτικού.

Στην κατηγορία Γυμνασίου οι δύο ομάδες μας από το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας κατέλαβαν την 23η και 24η θέση στον 2ο προκριματικό γύρο επί συνόλου 88 ομάδων. Δείτε την πορεία στην κατηγορία Γυμνασίου.

Πιο άτυχη στάθηκε όμως η ομάδα MIXMYL από το 7ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χαλανδρίου, η οποία ατύχησε να προκριθεί στον τελικό, παρά το καλό πλασάρισμα σε σύνολο 79 ομάδων στη διαγωνιστική κατηγορία Λυκείου, ενώ η καλύτερη θέση της έτερης εκπροσώπου MAD TECH από την Ιωνείδιο του Πειραιά, ήταν η 26η στον 1ο γύρο. Η ομάδα MIXMYL κατέλαβε την 17η θέση τελικά στην Ολυμπιάδα, δηλαδή έχασε την πρόκριση στον τελικό για μία μόλις θέση! Αναλυτικά η πορεία των ελληνικών ομάδων, στην κατηγορία Λυκείου.

Στην OPEN κατηγορία, η ομάδα ρομποτικής του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων επέστρεψε από την Ντόχα του Κατάρ έχοντας καταλάβει τη 19η θέση σε σύνολο 150 ομάδων από διαφορετικές χώρες του κόσμου. Η επίδοση αυτή μπορεί να «πίκρανε» την ομάδα του σχολείου, είναι εξίσου σημαντική όμως, με δεδομένο ότι ξεπέρασαν ομάδες προερχόμενες από χώρες με παράδοση στη ρομποτική, όπως το Hong Kong, η Ιαπωνία, η Ινδία, η Ταϊλάνδη. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την ομάδα και εις ανώτερα!

Ο Πρόεδρος του WRO Hellas κ. Γιάννης Σομαλακίδης, ο οποίος είχε προβλέψει σε πρότερο δελτίο Τύπου, ότι θα πανηγυρίσουμε ελληνική νίκη στην Ολυμπιάδα στο Κατάρ, με αισιοδοξία και αίσθημα ευθύνης συγχαίρει κατά σειρά:

  • τους μαθητές, οι οποίοι ζώντας σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα αποστήθισης, έχουν καταφέρει να συγκλίνουν με τις τεχνολογικά προηγμένες χώρες,
  • τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι εργαζόμενοι πολλές ώρες εκτός ωραρίου και προπάντων εθελοντικά έχουν απογειώσει το επίπεδο της εκπαιδευτικής ρομποτικής στη χώρα μας
  • και ιδιαιτέρως τους γονείς που στηρίζουν με μοναδικό τρόπο μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Να ευχαριστήσουμε όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά, τα μέλη της Ελληνικής αποστολής, τους χορηγούς σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια της χώρας μας για καθώς και όσους συνέβαλλαν σε αυτό το εκπληκτικό επίτευγμα!

Από πλευράς μας, στις 24/6/2015, ως WROHellas σχολίασαμε σχετικά στη δημόσια διαβούλευση, στο άρθρο 50 του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση «Θέματα καθ’ υπέρβαση εγγραφής αποφοίτων Λυκείων που έχουν βραβευθεί σε Ολυμπιάδες» στην ευρύτερη προσπάθεια των Ελλήνων μαθητών και σπουδαστών να διαγωνιστούν και να αριστεύσουν στο εξωτερικό, αναμένοντας από την Πολιτεία να συμπεριληφθεί στο άρθρο η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής μαζί και με τις άλλες μαθητικές Ολυμπιάδες. Να επιβραβεύονται μάλιστα οι μαθητές  που καταλαμβάνουν θέσεις από  1-6 στα πρότυπα των Ολυμπιακών αγώνων στα σπορ.

Ο δρόμος για την Ντόχα είχε ως αφετηρία τις Περιφέρειες της χώρας με τους προκριματικούς διαγωνισμούς (Μάιος-Ιούνιος 2015) ενώ το σύνολο των ομάδων ξεπέρασε τις 190 σε όλη την επικράτεια. Ευχόμαστε του χρόνου ακόμη περισσότερες συμμετοχές και καλύτερη εκπροσώπηση στην Ολυμπιάδα της Ινδίας.

Ο WRO Hellas ευχαριστεί θερμά το Ίδρυμα Ωνάση, την COSMOTE, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Υδάτωρ Α.Ε. (υποστηρικτή για τις 3 ομάδες της Δυτ. Ελλάδας), τηΔΕΔΔΗΕ, την ALPHA BANK και το ELITE CITY RESORT (υποστηρικτή για τις 3 ομάδες της Πελοποννήσου) για την πολύτιμη αρωγή τους στην αποστολή των νικητριών ομάδων στην Ολυμπιάδα της Ντόχα.

Tags:

Show Comments (0)

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!