Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ είναι μια παγκόσμια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Φέρνει σε επαφή τους νέους από όλο τον κόσμο με σκοπό  να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά  και τις δεξιότητες τους, να εργασθούν ως ομάδα στην επίλυση προβλημάτων μέσα από την πρόκληση και της συμμετοχής τους στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Τα σχολεία προσκαλούνται να δημιουργήσουν ομάδες των τριών μαθητών με σκοπό να συμμετάσχουν στον Εθνικό διαγωνισμό της χώρας τους. Οι συμμετέχουσες ομάδες πρέπει να σχεδιάσουν, να δημιουργήσουν και να κατασκευάσουν μοντέλα ρομπότ που να  μοιάζουν και να συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι αθλητές. Οι καλύτερες ομάδες από κάθε χώρα θα λάβουν μέρος στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Στόχοι:

Η Ολυμπιαδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  W.R.O.tm κάθε χρόνο φιλοξενείται από διαφορετική χώρα . Η χώρα μας συμμετείχε για πρώτη φορά στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής το 2009 που διεξήχθει στη Κορέα.  Ο επίσημος διοργανωτής του Πανελλήνιου διαγωνισμού στη χώρα μας είναι ο WRO Hellas, σε συνςεργασία με Υπουργείο Παιδείας και τις Περιφέρειες Εκπαίδευσης.

O επίσημος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας έχει ως αφετηρία τις Περιφέρειες με τους προκριματικούς (Μάιος-Ιούνιος 2015) του 7ου Πανελληνίου διαγωνισμού (Σεπτέμβριος 2015, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Αθήνα) και τερματικό σταθμό για φέτος την Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ντόχα του Κατάρ, από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!