Ο Γαλαξίας Μας

[vc_row][vc_column][rev_slider_vc alias=»slider4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Η περιπέτεια του διαγωνισμού «Ο Γαλαξίας μας» ξεκινά!

Τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών, διεξάγει  ο WRO Hellas. O διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα  διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row bg_type=»no_bg» parallax_style=»vcpb-default» bg_image_new=»» layer_image=»» bg_image_repeat=»repeat» bg_image_size=»cover» bg_cstm_size=»» bg_img_attach=»scroll» parallax_sense=»30″ bg_image_posiiton=»» animation_direction=»left-animation» animation_repeat=»repeat» video_url=»» video_url_2=»» u_video_url=»» video_opts=»» video_poster=»» u_start_time=»» u_stop_time=»» viewport_vdo=»» enable_controls=»» bg_override=»0″ disable_on_mobile_img_parallax=»» parallax_content=»» parallax_content_sense=»30″ fadeout_row=»» fadeout_start_effect=»30″ enable_overlay=»» overlay_color=»» overlay_pattern=»» overlay_pattern_opacity=»80″ overlay_pattern_size=»» overlay_pattern_attachment=»fixed» multi_color_overlay=»» multi_color_overlay_opacity=»60″ seperator_enable=»» seperator_type=»none_seperator» seperator_position=»top_seperator» seperator_shape_size=»40″ seperator_svg_height=»60″ seperator_shape_background=»#fff» seperator_shape_border=»none» seperator_shape_border_color=»» seperator_shape_border_width=»1″ ult_hide_row=»» ult_hide_row_large_screen=»» ult_hide_row_desktop=»» ult_hide_row_tablet=»» ult_hide_row_tablet_small=»» ult_hide_row_mobile=»» ult_hide_row_mobile_large=»»][vc_column][vc_accordion type=»accordion» style=»one» size=»small»][vc_accordion_tab title=»Ανακοίνωση διαγωνισμού»][vc_column_text]

Ο WRO Hellas ανακοινώνει την έναρξη του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για μαθητές του Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών, που θα ξεκινήσει τέλη Οκτωβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο 2016.

Περισσότερα…

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=»Αιγίδα»][vc_column_text]Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού γίνεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

PDF-icon-e1429878764154 Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

PDF-icon-e1429878764154Εγκύκλιος Υπουργείου

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=»Περιγραφή θέματος»][vc_column_text]Θα κοιτάζεις τη νύχτα τ’ αστέρια. Το δικό μου είναι πολύ μικρό για να σου δείξω που βρίσκεται. Έτσι είναι καλύτερα. Το αστέρι μου θα είναι για σένα ένα από τ’ αστέρια. Τότε, θα σ’ αρέσει να κοιτάζεις όλα τα αστέρια… Όλα θα είναι φίλοι σου…

(Ο Μικρός Πρίγκιπας – Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ)

O εβένινος ουρανός, διάσπαρτος με αστέρια, ανέκαθεν γέμιζε με δέος την ανθρωπότητα. Από τη μία, τα αστέρια όμορφα και απόμακρα συνάμα, από την άλλη έσωσαν τις ζωές γενναίων ταξιδιωτών. Οι ευγνώμονες αυτοί άνθρωποι έδωσαν ονόματα στους αστερισμούς, ανακάλυψαν συσκευές και εργαλεία για να τα παρατηρήσουν το βράδυ καλύτερα, σχεδίασαν ουράνιους χάρτες και δημιούργησαν άτλαντες.

Από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για όσα σχετίζονται με τα άστρα και το γαλαξία μας. Οι αρχαίοι Έλληνες δημιούργησαν μηχανισμούς όπως ο μηχανισμός των Αντικυθήρων για τον υπολογισμό των φάσεων και εκλείψεων της Σελήνης.

Συσκευές που είναι παρόμοιες με ρουκέτες εμφανίστηκαν πρώτη φορά κατά τον 2ο αιώνα π.Χ. στην Κίνα. Τώρα όλοι μπορούν να τις δουν στις διακοπές – είναι τα πυροτεχνήματα! Η επιστήμη και η τεχνολογία έκαναν ένα μεγάλο βήμα για την ικανότητα σχεδιασμού πολύπλοκων οχημάτων που χρησιμοποιούν αεριοπροώθηση μόλις τον 19ο αιώνα.

Αργότερα, η επιθυμία της κατάκτησης του διαστήματος μετατράπηκε σε κούρσα. Χιλιάδες άνθρωποι από διαφορετικές χώρες εργάστηκαν σκληρά για να εφεύρουν και να αναπτύξουν πυραύλους, δορυφόρους, διαστημικούς σταθμούς, ρομπότ τα οποία είναι ικανά να εργαστούν σε εξωτερικό χώρο και σε άλλους πλανήτες.

Το όνομα της φετινής πρόκλησης του διαγωνισμού Δημοτικών WeDo Scratching είναι «O Γαλαξίας μας».

Οι μαθητές οι οποίοι θα διαγωνιστούν θα πρέπει να παρουσιάσουν μία κατασκευή η οποία θα έχει σχέση με το θέμα του διαγωνισμού  «O Γαλαξίας μας«.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=»Κανόνες»][vc_column_text]_MG_9869

Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται ένας διαγωνιζόμενος. Κανόνες, διευκρινίσεις, τεχνικές προδιαγραφές, οδηγίες για το αγωνιστικό μέρος, αξιολόγηση και βαθμολόγηση των διαγωνιζόμενων.

Περισσότερα…

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=»Απαραίτητος εξοπλισμός»][vc_column_text]8883_prod   8881_prod

Απαραίτητος εξοπλισμός για τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.

Περισσότερα…

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=»Παραδείγματα κατασκευών»][vc_column_text]ΑΝΑΚΟΙΝςΣΙ

Παραδείγματα κατασκευών.

Περισσότερα…

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=»Δήλωση συμμετοχής»][vc_column_text]Για τους προπονητές:

Για να δηλώσετε την ομάδα ή τις ομάδες σας πατήστε εδώ.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=»Workshops»][vc_column_text]Ο WRO Hellas θα πραγματοποιήσει σειρά workshops με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για Δημοτικά «Ο Γαλαξίας μας».

Θα παρουσιάζονται παραδείγματα κατασκευών και προγραμματισμού για το νέο διαγωνισμό, ενώ οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να περιεργαστούν το ρομποτικό κιτ WeDo της LEGO.

Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα παρακολουθήσουν το workshop θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερα…

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][/vc_accordion][/vc_column][/vc_row]

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!