Our Blog

Δελτίο τύπου για τον Τελικό του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO

  • Standard
  • 0

Υπάρχει όραμα στη χώρα μας; Βεβαίως και το μονοπάτι μάς δείχνει η εκπαιδευτική ρομποτική με το ταξίδι του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού WRO Hellas
για 15 ελληνικά σχολεία με τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα του Κατάρ (6-8/11/2015)

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα στη Βάρη, ο WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) έγραψε για 7η χρονιά ιστορία με την επιτυχή διεξαγωγή του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™.
Ο καθιερωμένος πλέον διαγωνισμός ανέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα θετικά της ελληνικής φυλής: τη  θέληση, τη συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα όταν υπάρχει, την κοπιώδη εργασία, τον εθελοντισμό, την εφευρετικότητα και όλα όσα απαιτούνται για να προκύψει το  υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού.

 

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν, όπως και στην Ολυμπιάδα, οι «Ρομποτικοί εξερευνητές«, βάσει του οποίου οι μαθητές καλούνται να κατασκευάσουν ρομπότ για να εξερευνήσουν διαφορετικά περιβάλλοντα (όπως ο θαλάσσιος βυθός για το Δημοτικό ή τα βουνά για το Λύκειο).

Πιο αναλυτικά, στη διαγωνιστική κατηγορία Δημοτικού, το Κάτω Καστρίτσι από την Αχαΐα με την ομάδα «Teamwork» και οι «Starbots» από το Λεόντειο της Νέας Σμύρνης κέρδισαν την πρόκριση για το Κατάρ. Οι λιλιπούτειοι μαθητές/τριες κλήθηκαν να μάθουν μέσα από το παιχνίδι, κατασκευάζοντας ένα ρομπότ το οποίο μπορεί να βουτήξει και να εξερευνήσει κάτω από τη θάλασσα για «μαργαριτάρια»!

Για τη διαγωνιστική κατηγορία του Γυμνασίου, το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας  κατέκτησε τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ στη φετινή πρόκληση του Λυκείου κατόρθωσαν να επικρατήσουν  το   7ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Χαλανδρίου (MixMyl) και το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (MADtech).

Στην κατηγορία OPEN, αντίστοιχα στα Δημοτικά το Αρσάκειο Σχολείο Πατρών (Robo Gold Miners) κατέλαβε την 1η θέση, στα Γυμνάσια, η Εκπαιδευτική Αναγέννηση (MindersJuniors2) και στα Λύκεια  το 7ο ΓΕΛ Τρικάλων (B.E.A.S.T). Το παζλ των 4 ομάδων που μπορούμε να στείλουμε στη συγκεκριμένη κατηγορία στην Ολυμπιάδα, συμπλήρωσε το 7ο ΕΠΑ.Λ. Πάτρας – 1ο Ε.Κ. με την ομάδα «ΤΕΧΝΟΤΑΛΩΣ».

Επίσης, άλλες 3 ομάδες από την Ξάνθη, τη Λάρισα και την Καλαμάτα θα μάς εκπροσωπήσουν στην κατηγορία του ποδοσφαίρου, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας!

Ο Πρόεδρος του WRO Hellas κ. Γιάννης Σομαλακίδης, πεποισμένος ότι σε λιγότερο από μήνα θα γιορτάσουμε ελληνικές νίκες στην Ολυμπιάδα στο Κατάρ, περιχαρής συγχαίρει κατά σειρά:

τους μαθητές, οι οποίοι ζώντας σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα αποστήθισης, έχουν καταφέρει να συγκλίνουν με τις τεχνολογικά προηγμένες χώρες,

τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι εργαζόμενοι πολλές ώρες εκτός ωραρίου και προπάντων εθελοντικά έχουν απογειώσει το επίπεδο της εκπαιδευτικής ρομποτικής στη χώρα μας

και ιδιαιτέρως τους γονείς που στηρίζουν με μοναδικό τρόπο μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα και προσωπικά στο Δάσκαλο κ. Ελευθέριο Γείτονα για τη μοναδική φιλοξενία του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Να ευχαριστήσω όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά, ξεκινώντας από τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής και τον Πρόεδρο αυτής κ Φαχαντίδη, τους περιφερειάρχες, τους κριτές και τους βοηθούς τους, τους υπευθύνους κατηγοριών, τους εθελοντές, τους τεχνικούς και γενικά όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την εκπληκτική διοργάνωση!

Εμείς από πλευράς μας, στις 24/6/2015, ως WRO Hellas σχολίασαμε σχετικά στη δημόσια διαβούλευση, στο άρθρο 50 του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση «Θέματα καθ’ υπέρβαση εγγραφής αποφοίτων Λυκείων που έχουν βραβευθεί σε Ολυμπιάδες» στην ευρύτερη προσπάθεια των Ελλήνων μαθητών και σπουδαστών να διαγωνιστούν και να αριστεύσουν στο εξωτερικό, αναμένοντας από την Πολιτεία να συμπεριληφθεί στο άρθρο η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής μαζί και με τις άλλες μαθητικές Ολυμπιάδες. Να επιβραβεύονται μάλιστα οι μαθητές  που καταλαμβάνουν θέσεις από  1-6 στα πρότυπα των Ολυμπιακών αγώνων στα σπορ.

Τέλος, υπενθυμίζουμε απλώς ότι ο δρόμος για την Ντόχα είχε ως αφετηρία τις Περιφέρειες της χώρας με τους υποχρεωτικούς προκριματικούς διαγωνισμούς (Μάιος-Ιούνιος 2015) ενώ το σύνολο των ομάδων ξεπέρασε τις 190 σε όλη την επικράτεια.

Γραφείο Τύπου WRO Hellas

Φωτογραφικό υλικό & video

 

 

Tags:

Show Comments (0)

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!